Derfor er det vigtigt at restituere

Denne artikel er udgivet i samarbejde med www.gavehylden.dk.

Det er essentielt at restituere efter sin træning. Dette kan gøres på flere måder, blandt andet igennem kost, væske, udstrækning og afslapning.

Desværre er et generelt flertal ikke opmærksomme på vigtigheden af restitutionen, hvilket resulterer i at mange glemmer eller helt undlader den. Problematikken opstår i, at dette kan være med til at danne eller forværre skader, som i værste kan være mere alvorlige – såsom varige mén.

Massage er godt for kroppen

En måde hvorpå man kan sørge for at kroppen får slappet af på, er gennem massage. Massage er en almen og en god løsning for de fleste, og hjælper med at få løsnet op i kroppen hvor det er nødvendigt. Ydermere sikre det en bedre balance og stabilitet i kroppen, hvilket er afgørende ved styrketræning f.eks.

Er man plaget af myoser, vil dette påvirke ens måde at løfte på, hvilket kan gøre at man trækker sig eller løfter skævt, og dermed belaster kroppen på en unødvendig og forkert måde.

Så hvis du kender én der ikke selv er for god til at få prioriteret sin massage, kan det også være en fremragende gaveide til hende eller ham. Hør eventuel dit lokale træningscenter af, hvilken type massage de anbefaler dig.

Få de rette vitaminer og mineraler

Det er ikke helt nok kun at have fokus på sin krop udadtil, eftersom kroppens centrale balance skabes indefra. Derfor handler det også om at have fokus på at give kroppen noget den kan styrke sig på. Det handler om at få spist strategisk, og dermed reparere kroppen i et lyntempo.

Det kan være ting som ingefær, fisk (rig på omega-3), pasta og broccoli. Der findes naturligvis også andre alternativer.

God træning, samt held og lykke med din restitution.

Har du spørgsmål?

Kontakt mig hvis du har spørgsmål.

Guðrún Hermannsdóttir

Personlig træner [email protected]